پرسش مهر18

چگونه باید در محیط مدرسه تحمل و احترام به افکار دیگران و اخلاق و ادب را رعایت کنیم؟

پرسش مهر18

چگونه باید در محیط مدرسه تحمل و احترام به افکار دیگران و اخلاق و ادب را رعایت کنیم؟

با عرض سلام و خوش آمدگویی به بازدیدکنندگان وبلاگ.
من علیرضا یعقوبی دانش اموز پایه دهم رشته ریاضی-فیزیک در دبیرستان علامه حلی هستم.
این وبلاگ به قصد پرداختن به پاسخ پرسش مهر18 رئیس محترم جمهور اسلامی و مطالی در مورد ادب و احترام با توجه به سخنان بزرگان و شعرا و... شروع به کار کره است.

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
بایگانی
نویسندگان

۸ مطلب در آذر ۱۳۹۶ ثبت شده است

داستان کوتاه ادب و سود آن

علیرضا یعقوبی | چهارشنبه, ۲۲ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۴۹ ق.ظ

روزی سوداگری بغدادی از بهلول سوال نمود من چه بخرم تا منافع زیاد ببرم؟ بهلول جواب داد آهن و پنبه. آن مرد رفت و مقداری آهن و پنبه خرید و انبار نمود اتفاقا" پس از چند ماهی فروخت و سود فراوان برد. باز روزی به بهلول بر خورد . این دفعه گفت بهلول دیوانه من چه بخرم تا منافع ببرم؟ بهلول این دفعه گفت پیاز بخر و هندوانه. سوداگر این دفعه رفت و سرمایه خود را تمام پیاز خرید و هندوانه انبار نمود و پس از مدت کمی تمام پیاز و هندوانه های او پوسید و از بین رفت و ضررفراوان نمود. فوری به سراغ بهلول رفت و به او گفت در اول که از تو مشورت نموده، گفتی آهن بخر و پنبه ، نفعی برده . ولی دفعه دوم این چه پیشنهادی بود کردی؟ تمام سرمایه من از بین رفت. بهلول در جواب آن مرد گفت روز اول که مرا صدا زدی گفتی آقای شیخ بهلول و چون مرا شخص عاقلی خطاب نمودی من هم از روی عقل به تو دستور دادم . ولی دفعه دوم مرا بهلول دیوانه صدا زدی ، من هم از روی دیوانگی به تو دستور دادم . مرد از گفته دوم خجل شد و مطلب را درک نمود

  • علیرضا یعقوبی

قدرت ادب،نزاکت و احترام به دیگران

علیرضا یعقوبی | چهارشنبه, ۲۲ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۳۸ ق.ظ
رعـایـت ادب و مـــراعات حقوق دیگران از جمله مواردی هستند که به راحتی می توانند قدرت فــردی شما را افزایش دهند. همه ما دوست داریم که دیگران ما را صمیمانه دوست بدارند، با ما درست رفتار کنند و بـرایـمـان ارزش و اهـمــــیت قائل شوند. هر چقدر خودمان بیشتر با ملاحظه و متین باشیم دیگران نیز به همان روش با ما رفتار میکنند.

به نظر من بهترین سیاست در احترام گذاشتن به دیگران خلاصه می شود و خودم به شخصه افتخار میکنم که برای این موضوع اهمیت بسیار زیادی قائل هستم. این روزها رادیو و تلویزیون در جوامع غربی برای ادب و احترام ارزش زیادی قائل نمی شوند و آنرا از جمله موارد ایجاد عزت نفس نمی دانند.
 
در این کشورها بسیاری از فعالان صدا و سیما، مجریان، منتقدین، سخنگوهای رادیو، و نهایتاً کمدین ها صرفاً با خار کردن افراد دیگر و توهین و اهانت به آنها و تمسخر کردنشان باعث خنده دیگران شده و به این طریق به شهرت می رسند.
 
باید قبول کنیم که برخی از ورزشکاران نیز ادب خود را حفظ نمی کنند، حتی ادب در برخی از آگهی های بازرگانی نیز رعایت نمی شود و این امر یکی از مهمترین دلایلی است که من ترجیح می دهم تلویزیون تماشا نکنم.

نمی توان هیچ حسابی روی سلیقه افراد باز کرد؛ اما به هر حال در زندگی شخصی ادب، ملاحظه، و احترام همیشه بهترین انتخاب ها در زمان رفتار کردن با دیگران حساب می شوند.

ادب و مراعات حقوق دیگران سبب می شود شما فرد قدرتمندی جلوه کنید. ما دوست داریم که دیگران ما را صمیمانه دوست بدارند، با ما درست رفتار کنند و برایمان ارزش و اهمیت قائل شوند، اما در عین حال باید در نظر داشت که همه ما انسان هستیم و هیچ گاه نمی توانیم 100% کامل باشیم و این امکان وجود دارد که در برخوردهایمان با دیگران دچار خطا و یا اشتباه شویم.  اما به هر حال هر چقدر به دیگران محبت کرده و با آنها مؤدبانه برخورد کنیم به همان میزان آنها به ما محبت کرده و ما را مورد احترام خود قرار می دهند.
  • علیرضا یعقوبی

سخنان بزرگان در مورد رعایت ادب

علیرضا یعقوبی | چهارشنبه, ۲۲ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۳۵ ق.ظ

لقمان را گفتند: ادب از که آموختی؟
گفت : از بی ادبان که هر چه از فعل ایشان در نظرم ناپسند آمد از آن پرهیز کردم

سعدی



در جستجوی ادب بودن بالاتر از این است که در جستجوی طلا باشید

حضرت علی(ع)


  • علیرضا یعقوبی

ادب آداب دارد

علیرضا یعقوبی | چهارشنبه, ۲۲ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۲۸ ق.ظ

کمی از خودت رها شو شبت مهتاب دارد

به جان عشق گاهی ادب آداب دارد


لباس و رسم مردم اگر از جنس نیک است

ولی اخلاق آنان دوشامبر خواب دارد


من و شب در خیابان به بیراهه رسیدیم

به بن بستی که بغضش غمی کمیاب دارد


شرایط را بسنجیم همه سقراط هستیم

همه در بند بحثی که زلفش تاب دارد...!


در ابن بیهودگی ها همه رل پیچه داریم

بهشت آیا درختش طناب و تاب دارد..؟


عجب رسم غریبی که رودی زنده عمری

به شوق کشف دریا ره تالاب دارد


همه مست و همه خواب همه رنگ و همه ننگ

در این بن بست معلم دیده داند ادب آداب دارد

امیر درخشان

  • علیرضا یعقوبی

احترام به عقاید دیگران

علیرضا یعقوبی | چهارشنبه, ۲۲ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۰۷ ق.ظ

گام اوّل:

هرچه قدر هم که به صحّت گفته خود اطمینان دارید، قبل از اینکه حرفی بزنید، خوب فکر کنید. اگر احساس می کنید هیچ نقطه مشترکی از نظر فکری با نفر مقابل خود ندارید، بازهم در نهایت ادب و متانت تعامل کنید.

گام دوّم:

سعی کنید با وی همفکری کنید یا حدّاقل به نوعی وانمود کنید که او را درک می کنید. خود را جای دیگری بگذارید. با خود بگویید: “اگر من افکار او را داشتم، زندگی و دنیای من چه فرقی داشت و چطور بود؟”، با ادای این جمله در ذهن خود، می توانید افکار، احساسات و اعمال وی را بهتر درک کنید.

گام سوّم:

از انتقاد و سرزنش در مورد باورهای قلبی و عقاید دیگران خودداری کنید. این کار نه تنها باعث از دست دادن دوستان شما می شود بلکه منجر به خصومت نیز خواهد شد. اگر به باورهای مذهبی که سالها در درون وی ریشه گرفته است، توهین کنید و آنها را بی معنی بدانید، دیگر انتظار هیچ رابطه دوطرفه یا تفاهم را نداشته باشید. مهّم نیست چقدر آن عقاید را باور دارید، تنها با درک حدّاقل ظاهری می توانید بجای ایجاد دیوار و فاصله، پلی ارتباطی بسازید.

گام چهارم:

عقاید خود را به دیگران تحمیل نکنید، اگر در مورد باورهای خود، قصد متقاعد کردن فردی را دارید، می توانید با روشی مسالمت آمیز شروع کنید. انتظار پیروی وی از خودتان را نداشته باشید، او هم به عنوان یک انسان متفاوت از شما، حق انتخاب دارد. شاید به مرور زمان، با شما هم عقیده شود.

گام پنجم :

هر انسانی، تحت یک فرهنگ خاصّ و ویژگیهای ذاتی متفاوت، رشد کرده است. بنابراین منطقی نیست که در همان ابتدا، براحتی دیگر فرهنگ ها، عقاید مذهبی،  باورها، ارزشها، سنت ها، قوانین، منش زندگی و…را قبول کند یا حدّاقل واکنشی نشان ندهد و نمی تواند این تفاوتها را در ذهن خود درک کند، در مقابل او نیز، نیاز به این دارد که دیگران نیز عقاید و باورهای وی را لااقل بشنوند و بدانند. در سایه ی احترام، هر دو طرف می توانند هوّیت های خود را نمایان کنند.

گام ششم:

بدون اظهار مخالفت و جبهه گیری، نظرات دیگران را گوش دهید، این خود بهترین روش برای ادای احترام است، البته که مجبور به پذیرش باورها و نظرات دیگران نیستید، امّا به یاد داشته باشید، در این حال شاید واقعاً نکته یا روشی جدید برای رسیدن به درجه ای بالاتر در زندگی، کسب کنید.

  • علیرضا یعقوبی

چگونه به نظر دیگران احترام بگذاریم

علیرضا یعقوبی | چهارشنبه, ۲۲ آذر ۱۳۹۶، ۰۹:۵۸ ق.ظ

یکی دیگر از عوامل مهم در جلب احترام اطرافیان، احترام گذاشتن به خود است. احترام به خود یعنی درک ارزش وجودی خود و داشتن برخوردی مؤدبانه و محترمانه با خود. داشتن رفتار محترمانه با دیگران اهمیت زیادی دارد، اما نباید از داشتن رفتاری محترمانه با خود چشم پوشی کنید. ممکن است برای کنار آمدن با ناتوانی های خود، خود را تحقیر کنید، اما این نوع رفتار به دیگران نشان می دهد که شما ارزش احترام آنها را ندارید. پس برای جلب احترام دیگران، اول باید خودتان به خودتان احترام بگذارید.

  • علیرضا یعقوبی

اخلاق چیست؟

علیرضا یعقوبی | يكشنبه, ۱۹ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۱۶ ب.ظ

اخلاق در لغت جمع(خلق)است.خلق به معنای هیئت و شکل و صورتی است که انسان با چشم میبیند و خلق به معنی قوا و سجایا و صفات درونی است که با چشم دل دیده میشود.

بنابراین می توان گفت در اخلاق مجموعه صات روحی و باطنی انسان است وبه گفته برخی دانشمندان،گاه به بعضی از اعمال و رفتاری که از خلقیات درونی انسان ناشی میشود،اخلاق گفته میشود.

  • علیرضا یعقوبی

خوش اخلاقی

علیرضا یعقوبی | يكشنبه, ۱۹ آذر ۱۳۹۶، ۱۰:۰۷ ب.ظ

  • علیرضا یعقوبی